Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz na warzywnej awanturce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13756
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12641
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1433
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13756
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5776
Składniki
Filety z dorsza opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Odłóż na bok. Kapustę oczyść, wytnij głąb, liście poszatkuj.
Cukinię umyj, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w paski. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, podduś na szklisto. Dołóż kapustę, cukinię i paprykę. Zalej 4 szklankami wrzącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Włóż rybę i duś pod przykryciem 15 minut.
Po tym czasie dolej przecier pomidorowy. Dodaj oliwki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem. Duś razem jeszcze ok. 5 minut. Natkę opłucz, dokładnie osusz, poodrywaj listki. Posyp nimi gotowe danie. Podawaj z pszennym pieczywem.Źródło: Tina