Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz zawijany w boczku z duszoną kapustą i pure ziemniaczanym. Dorsza można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Jeśli wybierasz opcję pieczoną, zacznij od przygotowania dorsza.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 20
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 290
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2604
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1647
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14388
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 20
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 290
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2604
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1647
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14388
Składniki
Zacznij od przygotowania kapusty. Namocz grzyby w gorącej wodzie i kiedy będę miękkie obgototuj ok. 20 minut. Następnie rozgrzej olej w drugim rondlu i wyłóż odciśniętą kapustę, liście laurowe, ziele angielskie i duś 30 minut mieszając od czasu do czasu. Kapustę podlej wodą z gotowania się grzybów. Pokrój ugotowane grzyby i przesmaż z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodaj zawartość do kapusty, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
Ziemniaki ugotuj i przecisniej przez praskę, dodaj dużą łyżkę masła (można dodać też kremówki).
Kawałki dorsza doprawione solą i pieprzem zawinąć w plastry boczku i smażyć z obu stron ułożone na papierze pergaminowym lub upeic w piekarniku nagrzanym na 190st.C 20-30 minut.