Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz pieczony w papilotach"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 476
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1291
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 476
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1291
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 53
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 347
Składniki
Filety z dorsza umyj, osusz, posyp solą i pieprzem. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, pokrój w plasterki. Pomidory umyj, wytrzyj, także potnij w plasterki.
Przygotuj 4 podwójnie złożone kawałki pergaminu. Rozłóż na nich filety rybne. Przykryj je plasterkami pomidorów oraz cytryny. Posyp ziołami. Skrop winem i oliwą. Rybę zawiń w pergamin. Końce pakiecików mocno skręć i zwiąż sznureczkiem.
Pakuneczki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz ok. 20 minut.
Dorsza w paplilotach możesz również upiec na rozgrzanym ruszcie. Gotowe danie udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj z grzankami czosnkowymi albo kromką ciemnego pieczywa.Źródło: Naj