Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie musztardowym"
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4784
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4646
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 900
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8374
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13192
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4784
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 591
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4646
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 900
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8374
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13192
Składniki
Rybę oczyścić, podzielić na porcje, umyć, delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą, pieprzem i ziołami do ryb. Ułożyć w naczyniu do goto- wania na parze, ugotować.
W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, zasmażyć, mieszając, żeby pozbyć się grudek. Podlać ok. 2 szklankami wrzątku, zagotować, dodać musztardę, sól, pieprz. Zabielić śmietaną.
Rybę podawać z sosem i plasterkami cytryny.
Delikatny sos musztardowy to doskonały dodatek nie tylko do białych ryb. Pasuje też do jajek na twardo i podsmażanej kiełbasy.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium