Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie pieczarkowym"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 123
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Filety umyj, osusz, podziel na kawałki (najlepiej na połowy). Natrzyj przyprawą do ryb, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko roztrzep. Ryby obtocz w jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos: pieczarki obierz, pokrój. Włóż do rondelka, zalej bulionem, gotuj do miękkości. Zagęść mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polej usmażone ryby.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 4,70 zł.
Przepis nadesłała Teresa Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie