Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie pieczarkowym"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 303
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 397
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 583
Polecam.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 303
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 397
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 583
Polecam.
Odsłon: 866
Składniki
Filety umyj, osusz, podziel na kawałki (najlepiej na połowy). Natrzyj przyprawą do ryb, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko roztrzep. Ryby obtocz w jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos: pieczarki obierz, pokrój. Włóż do rondelka, zalej bulionem, gotuj do miękkości. Zagęść mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polej usmażone ryby.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 4,70 zł.
Przepis nadesłała Teresa Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie