Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie pieczarkowym"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4478
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 501
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1132
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4478
Składniki
Filety umyj, osusz, podziel na kawałki (najlepiej na połowy). Natrzyj przyprawą do ryb, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko roztrzep. Ryby obtocz w jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos: pieczarki obierz, pokrój. Włóż do rondelka, zalej bulionem, gotuj do miękkości. Zagęść mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polej usmażone ryby.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 4,70 zł.
Przepis nadesłała Teresa Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie