Do góry

Dania główne Przepis na:

Drób z kieszonką paprykowy

Drób z kieszonką paprykowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Drób z kieszonką paprykowy"

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • cebula
  • olej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa. Przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

  2. W filetach wytnij kieszonki. Oprósz solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny i olejem. Kieszonki napełnij warzywami. Otwór zepnij wykałaczkami.

  3. Mięso obsmaż na patelni na oleju z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 20 minut w 180°C.

  4. Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,70 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń