Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe muffiny"
Składniki
Cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ostudzone połącz z surowym mięsem mielonym, przyprawami oraz posiekaną natką pietruszki.
Na koniec zagęść masę bułką tartą, wymieszaj i ulep małe kulki. Rozłóż je w foremkach do mufinów i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 25 minut.
Gotowe kotleciki ułóż na sałacie. Na każdym z nich umieść po łyżce purée.
Czas przygotowania: 45 min, ilość kalorii na 1 porcję: 360, stopień trudności: łatwe, cena: 3,5.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Skarżyńska z Lubawy</strong>Źródło: Telemax