Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe kukurydzianki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Ciasto: wyrób z łyżeczką soli i ciepłą wodą (ok. szklanki) na gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: kurczaka przypraw, przesmaż na oleju. Cukinię i paprykę pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj kurczaka i kukurydzę, podduś.
Odlej nadmiar wody. Jajko rozrób z mąką, wlej do kurczaka, połącz, przypraw. Ciasto rozwałkuj, wykrój kwadraty.
Ułóż farsz, uformuj koperty. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz 25 min w 180°C.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie