Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dukaty pomarańczowe"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.
Serek i jajko dokładnie zmiksuj. Wlej likier anyżowy (jeżeli go nie masz, użyj czystej wódki), wsyp skórkę pomarańczową, cukier puder, proszek do pieczenia, mąkę, anyż, sól. Miksuj do połączenia składników.
W głębokim garnku rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie