Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dukaty pomarańczowe"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,40 zł.
Serek i jajko dokładnie zmiksuj. Wlej likier anyżowy (jeżeli go nie masz, użyj czystej wódki), wsyp skórkę pomarańczową, cukier puder, proszek do pieczenia, mąkę, anyż, sól. Miksuj do połączenia składników.
W głębokim garnku rozgrzej olej, nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz na ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie