Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona cielęcina z pieczarkami i ze świeżą natką"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 44
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2302
Składniki
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 20 min • 298 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja
Obierz cebulę i pieczarki, pokrój je w plasterki. Boczek pokrój w paski.
Na patelni mocno rozgrzej masło i olej. Mięso obtocz w mące i obsmaż po minucie z każdej strony. Zdejmij z patelni.
Zmniejsz ogień pod patelnią. Na tłuszcz po mięsie wrzuć boczek i cebulę. Smaż 5 minut, następnie dodaj pieczarki i smaż kolejne 5 minut.
Do cebuli, boczku i pieczarek wrzuć podsmażone wcześniej mięso. Podlej czerwonym winem. Dodaj śmietanę, kapary i groszek. Duś jeszcze 5 minut, przypraw do smaku solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia