Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona karkówka"
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 989
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 336
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 989
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 336
Składniki
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Do rondla wlej łyżkę oleju i podsmaż wieprzowinę na złoto. Następnie podlej winem i duś do czasu, aż alkohol odparuje.
Czosnek oraz cebulkę drobno posiekaj, zeszklij na patelni i dorzuć do mięsa razem z przyprawami.
Gdy mięso zrobi się wystarczająco miękkie, dodaj umyte i przebrane liście szpinaku.
Gotuj potrawę jeszcze ok. 10 minut i podawaj np. z ziemniakami.
<strong>Ewa Szymczak z Legnicy</strong>Źródło: Super TV