Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozpływająca się w ustach bazyliowa karkówka. Doskonale smakuje z gotowanymi warzywami. Po prostu pycha.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry. Robimy marynatę: olej, ocet, sól, pieprz cytrynowy i suszoną bazylię - mieszamy. Plastry karkówki obtaczamy w powstałej miksturze i układamy w garnku, aby się smaki przegryzły. Wkładamy do lodówki na godzinę. Wyjmujemy i na oleju obsmażamy z każdej strony. Kawałki karkówki wrzucamy do garnka, gdzie będziemy je dusić na wolnym ogniu. Przyprawiamy papryką, dodajemy 2 listki laurowe, podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny ( do miękkości) od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego. Dekorujemy świeżymi, pachnącymi listkami bazylii.