Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozpływająca się w ustach bazyliowa karkówka. Doskonale smakuje z gotowanymi warzywami. Po prostu pycha.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 48
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 48
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 117
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 38
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry. Robimy marynatę: olej, ocet, sól, pieprz cytrynowy i suszoną bazylię - mieszamy. Plastry karkówki obtaczamy w powstałej miksturze i układamy w garnku, aby się smaki przegryzły. Wkładamy do lodówki na godzinę. Wyjmujemy i na oleju obsmażamy z każdej strony. Kawałki karkówki wrzucamy do garnka, gdzie będziemy je dusić na wolnym ogniu. Przyprawiamy papryką, dodajemy 2 listki laurowe, podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny ( do miękkości) od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy 2 łyżki przecieru pomidorowego. Dekorujemy świeżymi, pachnącymi listkami bazylii.