Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszona wieprzowina w sosie śmietanowym"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę i obtocz w odrobinie mąki. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Marchewkę oraz pietruszkę oczyść, dokładnie umyj, a potem pokrój w plasterki.
Obrany seler pokrój w słupki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Poszatkuj obraną cebulę i czosnek.
Przygotowane warzywa wrzuć na patelnię z mięsem. Posyp sporą szczyptą słodkiej papryki i krótko przesmaż, ciągle mieszając. Zawartość patelni przełóż do garnka i zalej 1 litrem wody.
Dodaj listek laurowy oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa (około 60 minut).
Gdy mięso będzie miękkie, zapraw całość śmietaną wymieszaną ze sporą szczyptą soli. Gotową potrawkę raz jeszcze dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli chcesz, podawaj w wydrążonych kromkach chleba.Źródło: Świat kobiety