Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone pory w boczku"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 160
Składniki
Pory umyj starannie, każdy przekrój na dwie części (odrzuć zielone końcówki). Następnie pokrojone warzywa wrzuć do garnka i zalej 2-3 szklankami bulionu. Gotuj na średnim ogniu ok. 10 min. Wyjmij i odcedź.
W tym czasie przygotuj sos. Czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą. Majonez połącz z musztardą. Dodaj czosnek. Dopraw sos pieprzem. Osączone pory owijaj plasterkami boczku.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zapiekaj 10 min w 200 st. Podaj z sosem.Źródło: Świat kobiety