Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry lekki obiad. Wspaniałe połączenie smaków w słodko słonej oprawie. Idealny posiłek na upalne dni.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21599
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj kurkumę, curry oraz rozgnieciony ząbek czosnku.
Na rozgrzana oliwę dodaj pokrojone na kawałki mięso doprawione solą. Podsmaż pod przykryciem na małym ogniu ok 10 minut.
Przygotuj bakalie: morele suszone pokrój w paski i wymieszaj z garścią rodzynek.
Do mięsa dodaj puszkę mleka kokosowego oraz bakalie. Gotuj pod przykryciem około 15 minut
Około 6 sztuk pomidorów suszonych oraz garść oliwek zielonych pokrój w paski. Wymieszaj z ugotowana kasza. Na koniec dodaj garść pokruszonych orzechów włoskich.
Do sosu dodaj łyżeczkę musztardy, szczyptę cynamonu oraz pół łyżeczki soku z cytryny. Wymieszaj i gotuj około 6 minut.