Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry lekki obiad. Wspaniałe połączenie smaków w słodko słonej oprawie. Idealny posiłek na upalne dni.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1490
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1490
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Składniki
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj kurkumę, curry oraz rozgnieciony ząbek czosnku.
Na rozgrzana oliwę dodaj pokrojone na kawałki mięso doprawione solą. Podsmaż pod przykryciem na małym ogniu ok 10 minut.
Przygotuj bakalie: morele suszone pokrój w paski i wymieszaj z garścią rodzynek.
Do mięsa dodaj puszkę mleka kokosowego oraz bakalie. Gotuj pod przykryciem około 15 minut
Około 6 sztuk pomidorów suszonych oraz garść oliwek zielonych pokrój w paski. Wymieszaj z ugotowana kasza. Na koniec dodaj garść pokruszonych orzechów włoskich.
Do sosu dodaj łyżeczkę musztardy, szczyptę cynamonu oraz pół łyżeczki soku z cytryny. Wymieszaj i gotuj około 6 minut.