Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry lekki obiad. Wspaniałe połączenie smaków w słodko słonej oprawie. Idealny posiłek na upalne dni.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17513
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17513
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Składniki
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj kurkumę, curry oraz rozgnieciony ząbek czosnku.
Na rozgrzana oliwę dodaj pokrojone na kawałki mięso doprawione solą. Podsmaż pod przykryciem na małym ogniu ok 10 minut.
Przygotuj bakalie: morele suszone pokrój w paski i wymieszaj z garścią rodzynek.
Do mięsa dodaj puszkę mleka kokosowego oraz bakalie. Gotuj pod przykryciem około 15 minut
Około 6 sztuk pomidorów suszonych oraz garść oliwek zielonych pokrój w paski. Wymieszaj z ugotowana kasza. Na koniec dodaj garść pokruszonych orzechów włoskich.
Do sosu dodaj łyżeczkę musztardy, szczyptę cynamonu oraz pół łyżeczki soku z cytryny. Wymieszaj i gotuj około 6 minut.