Do góry

Dania główne Przepis na:

Dynia smażona z fasolką

Dynia smażona z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Dynia smażona z fasolką"

Składniki

  • 50 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 30 dag dyni (najlepiej hokkaido)
  • 1 szklanka orzechów włoskich
  • 4 łyżki masła
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę szparagową oczyścić, usunąć końcówki, umyć, osuszyć. Dynię starannie oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki.

  2. Fasolkę i dynię lekko obgotować w osolonej wodzie, każde z warzyw osobno. Aby warzywa były bardziej jędrne i zachowały więcej wartości odżywczych, warto ugotować je na parze. Fasolkę przelać krótko zimną wodą, aby nie straciła koloru.

  3. Orzechy posiekać. Masło lekko rozgrzać, uprażyć orzechy, ciągle mieszając, alby się nie przypaliły. Dodać fasolkę i dynię, podgrzać, doprawić solą i podawać na ciepło.

  4. ok. 35 minut

  5. Do masła, na którym smażymy orzechy, warto dodać łyżkę miodu i cytryny oraz mielony imbir i szczyptę kuminu.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń