Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia smażona z fasolką"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 490
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1711
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 127
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 490
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1711
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 127
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Fasolę szparagową oczyścić, usunąć końcówki, umyć, osuszyć. Dynię starannie oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Fasolkę i dynię lekko obgotować w osolonej wodzie, każde z warzyw osobno. Aby warzywa były bardziej jędrne i zachowały więcej wartości odżywczych, warto ugotować je na parze. Fasolkę przelać krótko zimną wodą, aby nie straciła koloru.
Orzechy posiekać. Masło lekko rozgrzać, uprażyć orzechy, ciągle mieszając, alby się nie przypaliły. Dodać fasolkę i dynię, podgrzać, doprawić solą i podawać na ciepło.
ok. 35 minut
Do masła, na którym smażymy orzechy, warto dodać łyżkę miodu i cytryny oraz mielony imbir i szczyptę kuminu.Źródło: Twoje Imperium