Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia smażona z fasolką"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Fasolę szparagową oczyścić, usunąć końcówki, umyć, osuszyć. Dynię starannie oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Fasolkę i dynię lekko obgotować w osolonej wodzie, każde z warzyw osobno. Aby warzywa były bardziej jędrne i zachowały więcej wartości odżywczych, warto ugotować je na parze. Fasolkę przelać krótko zimną wodą, aby nie straciła koloru.
Orzechy posiekać. Masło lekko rozgrzać, uprażyć orzechy, ciągle mieszając, alby się nie przypaliły. Dodać fasolkę i dynię, podgrzać, doprawić solą i podawać na ciepło.
ok. 35 minut
Do masła, na którym smażymy orzechy, warto dodać łyżkę miodu i cytryny oraz mielony imbir i szczyptę kuminu.Źródło: Twoje Imperium