Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia smażona z fasolką"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Fasolę szparagową oczyścić, usunąć końcówki, umyć, osuszyć. Dynię starannie oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Fasolkę i dynię lekko obgotować w osolonej wodzie, każde z warzyw osobno. Aby warzywa były bardziej jędrne i zachowały więcej wartości odżywczych, warto ugotować je na parze. Fasolkę przelać krótko zimną wodą, aby nie straciła koloru.
Orzechy posiekać. Masło lekko rozgrzać, uprażyć orzechy, ciągle mieszając, alby się nie przypaliły. Dodać fasolkę i dynię, podgrzać, doprawić solą i podawać na ciepło.
ok. 35 minut
Do masła, na którym smażymy orzechy, warto dodać łyżkę miodu i cytryny oraz mielony imbir i szczyptę kuminu.Źródło: Twoje Imperium