Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone dynie nafaszerowane mięsem z ryżem i pomidorami, do tego przykryte żółtym serem
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Przygotowanie farszu: Ugotować ryż, pokroić i usmażyć cebulę i wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Czosnek drobno posiekać. Wymieszać mięso, ryż,cebulę, czosnek, pomidory i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Dynie umyć, przekroić na pół. Wypełnić farszem. Owinąć w folię aluminiową.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec dynie 50-60 minut. Po tym czasie odwinąć, przykryć serem żółtym. Piec jeszcze 10-15 minut , najlepiej do zarumienienia sera.