Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia jest zdrowa i ma dużo wartości odżywczych, dlatego warto wykorzystywać ją do różnych potraw, a dobrze przyprawiona jest smaczna i pożywna.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1111
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2208
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4251
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1111
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2208
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4251
Składniki
1. Dynię obieramy, drobno kroimy, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Fileta kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.
5. Marchew obieramy i również kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
6. Tą samą czynność wykonujemy z papryką oraz ogórkiem. 7. Prużymy aż warzywa będą miękkie.
8. Następnie napełniamy kokilki.
9. Polewamy ulubionym sosem.
10. Dynie po ugotowaniu, odlewamy z wody i tłuczemy na puree.
11. Doprawiamy gałką muszkatołową.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i mieszamy razem z dynią.
13. Puree wykładamy na wierzch mięsa.
14. Zapiekamy 10 minut w 180 °C. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.