Do góry

Dania główne Przepis na:

Dżem wiśniowy na soku

Dżem wiśniowy na soku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19067

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Dżem wiśniowy na soku"

Składniki

  • szklanka surowego wyciśniętego soku z jabłek
  • 1 kg wiśni
  • 2 szklanki cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiśnie opłucz, wyjmij pestki. Sok jabłkowy wlej do szerokiego rondla. Wsyp cukier, wymieszaj.

  2. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj wiśnie razem z sokiem, który puściły, wymieszaj, gotuj 20-25 minut.

  3. Gorącym dżemem napełnij wyparzone słoiki. Szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 90°C. Pasteryzuj 15 minut. Ostudź.

  4. Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l 3. Cena za słoik 1,30 zł.

  5. Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń