Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem wiśniowy na soku"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 211
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2212
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 968
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 211
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2212
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 968
Składniki
Wiśnie opłucz, wyjmij pestki. Sok jabłkowy wlej do szerokiego rondla. Wsyp cukier, wymieszaj.
Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj wiśnie razem z sokiem, który puściły, wymieszaj, gotuj 20-25 minut.
Gorącym dżemem napełnij wyparzone słoiki. Szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 90°C. Pasteryzuj 15 minut. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l 3. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie