Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem wiśniowy na soku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Wiśnie opłucz, wyjmij pestki. Sok jabłkowy wlej do szerokiego rondla. Wsyp cukier, wymieszaj.
Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodaj wiśnie razem z sokiem, który puściły, wymieszaj, gotuj 20-25 minut.
Gorącym dżemem napełnij wyparzone słoiki. Szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 90°C. Pasteryzuj 15 minut. Ostudź.
<strong>Czas przygotowania 50 min. Ilość słoików po 0,33 l 3. Cena za słoik 1,30 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie