Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dżem z malin i brzoskwiń z nutą kokosa"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 25
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 25
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 40
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 244
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Maliny przebierz, opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz, osusz. Brzoskwinie umyj, skórkę ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem lub lekko ponacinaj.
Brzoskwinie włóż na 1–2 minuty do wrzątku. Sparzone owoce wyjmij, obierz ze skórki. Usuń z nich pestki, a miąższ – pokrój na kawałeczki.
Maliny i miąższ brzoskwiń przełóż do garnka. Dodaj wiórki kokosowe oraz likier. Zasyp cukrem żelującym. Garnek postaw na ogniu. Masę owocową doprowadź do wrzenia.
Łyżką cedzakową zbierz pianę, która utworzy się na powierzchni. Następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 3–4 minuty. Stale mieszaj, aby masa owocowa nie przywarła do dna garnka.
Gotowy dżem od razu przełóż do wyparzonych słoików. Zakręć je i postaw do góry dnem. Odstaw do całkowitego wystygnięcia.Źródło: Naj