Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką potrawę możemy zrobić zarówno w plenerze na świeżym powietrzu jak i na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. W każdej wersji będzie lekko, szybko, pysznie i kolorowo.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 356
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 946
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4195
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 356
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 828
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3685
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 755
Składniki
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy skórą do dołu na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Na rybie układamy 2-3 plasterki cytryny i kilka gałązek koperku. Grillujemy pod przykryciem około 5 minut. UWAGA: ryby podczas grillowania nie ruszamy i nie przewracamy, dzięki temu uzyskamy rumianą chrupiącą skórkę i soczyste mięso.
W czasie, gdy ryba jest na grillu przygotowujemy salsę. Wszystkie warzywa i awokado kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy rozkruszoną kostką, sokiem z limonki oraz olejem. Posypujemy koperkiem.
Rybę podajemy z salsą i ulubionymi dodatkami.