Do góry

Dania główne Przepis na:

Dziki łosoś z Alaski z kolorową salsą

Dziki łosoś z Alaski z kolorową salsą

Autor:

Przepisów i artykułów: 297 Ocena: 1870

Dodano:

Odsłon: 787

Taką potrawę możemy zrobić zarówno w plenerze na świeżym powietrzu jak i na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. W każdej wersji będzie lekko, szybko, pysznie i kolorowo.

Składniki

  • 500 g dzikiego łososia z Alaski(filet ze skórą), lub jurajskiego
  • sól ziołowa
  • pieprz kolorowy
  • 2-3 plasterki cytryny BIO
  • kilka gałązek koperku
  • kolorowa salsa:
  • pomidor malinowy
  • czerwona cebula
  • świeża papryczka chili
  • awokado
  • żółta papryka
  • koperek
  • limonka
  • 2 łyżki oleju z awokado
  • koperek
  • domowa kostka warzywna (http://mylittlefoodsafari.blogspot.com/2020/05/domowe-kostki-maggi-w-100-naturalne.html)
  • pieprz kolorowy
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dziki łosoś z Alaski z kolorową salsą

Przygotowanie

  1. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy skórą do dołu na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Na rybie układamy 2-3 plasterki cytryny i kilka gałązek koperku. Grillujemy pod przykryciem około 5 minut. UWAGA: ryby podczas grillowania nie ruszamy i nie przewracamy, dzięki temu uzyskamy rumianą chrupiącą skórkę i soczyste mięso.

  2. W czasie, gdy ryba jest na grillu przygotowujemy salsę. Wszystkie warzywa i awokado kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy rozkruszoną kostką, sokiem z limonki oraz olejem. Posypujemy koperkiem.

  3. Rybę podajemy z salsą i ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 06 maja Kolejne wykwintne danie .
Gratuluję serdecznie :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń