Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dzyndzałki ze skrzeczkami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 55
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 96
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1782
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 55
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1595
Składniki
Farsz: kaszę gotuję na sypko. Boczek kroję w kostkę i podsmażam, dorzucam posiekaną cebulę, szklę ją. Jajka kroję w kostkę. Wszystko mieszam, dodaję sól i pieprz.
Ciasto: wyrabiam je z podanych składników. Gładkie owijam w ściereczkę, odstawiam na kilka minut.
Potem rozwałkowuję je na gr. 2-3 mm i wycinam krążki. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku.
Skrzeczki: boczek kroję w słupki, wysmażam, dodaję czosnek, majeranek, sól, pieprz i jeszcze chwilę smażę. Pierogi polewam gęstą śmietaną i posypuję skrzeczkami.Źródło: Kobieta i życie