Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dzyndzałki ze skrzeczkami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 81
Składniki
Farsz: kaszę gotuję na sypko. Boczek kroję w kostkę i podsmażam, dorzucam posiekaną cebulę, szklę ją. Jajka kroję w kostkę. Wszystko mieszam, dodaję sól i pieprz.
Ciasto: wyrabiam je z podanych składników. Gładkie owijam w ściereczkę, odstawiam na kilka minut.
Potem rozwałkowuję je na gr. 2-3 mm i wycinam krążki. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonym wrzątku.
Skrzeczki: boczek kroję w słupki, wysmażam, dodaję czosnek, majeranek, sól, pieprz i jeszcze chwilę smażę. Pierogi polewam gęstą śmietaną i posypuję skrzeczkami.Źródło: Kobieta i życie