Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam dla Was przepis na wyjątkowo szybkie, a jednocześnie niezwykle smaczne placki z kurczaka. Doskonałe na leniwe dni, gdy czas płynie ekspresowo, a ochota na coś pysznego jest nie do zatrzymania. Takie placuszki to prawdziwy strzał w dziesiątkę, jeśli poszukujecie pomysłu na szybki i pełnowartościowy posiłek.
deska do krojenia, miska, nóż
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 943
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 72
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 437
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 943
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 72
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 437
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Umytą i oczyszczoną pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, po czym przekładamy do miski. Opłukaną natkę pietruszki, drobno siekamy po czym wrzucamy do kurczaka. Następnie dodajemy jajko, majonez, oraz przyprawę do kurczaka, czerwoną paprykę, czosnek granulowany, czarny pieprz oraz sól, wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu do mięsnej masy dodajemy mąkę i całość razem łączymy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki zdejmujemy z patelni, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i od razu podajemy. Opłukany szczypiorek drobno siekamy i podajemy z usmażonymi plackami.