Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Falbanki w sosie łososiowym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
25 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 2 porcje
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Odcedzam, trzymam w cieple.
Przygotowuję sos: czosnek i cebulę obieram, drobno siekam, a następnie szklę na oliwie.
Dodaję pokrojoną cukinię i duszę 6-7 minut. Po tym czasie dodaję łososia pokrojonego w kawałki lub paski. Następnie posiekany koperek oraz serek. Wlewam mleko, mieszam, doprawiam do smaku przyprawami, zagotowuję i zdejmuję z ognia. Ciepły makaron rozkładam na talerze, polewam sosem i od razu podaję.
Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie