Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi y tym farszem to ulubione danie w naszej rodzinie. Zawsze smakują polane tłuszczykiem z cebulką lub gęstą śmietaną. Danie bezmięsne.
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 45
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 118
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 497
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 45
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 118
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 497
Składniki
Ugotowane ziemniaki studzimy, przeciskamy przez praskę, cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na złocisty kolor na łyżce smalcu lub innego tłuszczu w/g uznania. Dodajemy soli, pieprzu i dobrze wszystko razem ugniatamy (mieszamy). Farsz powinien być lekko przesolony i przepieprzony. W trakcie gotowania smaki się wyrównają. Przepis na ciasto jest taki sam jak na pierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami w moim poście z przepisami.