Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie jednogarnkowe , które smakuje każdemu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1024
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1024
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Fasolę umyć namoczyć przynajmniej 8-9 godz.
Po namoczeniu odlać wodą zalać świeżą i gotować do miękkości od 11/2 -2 godz.Do gotującej się fasoli dodać , liść laurowy ,ziele angielskie ,kminek stosuję go gdyż pomaga w trawieniu,cząber , rozmaryn,sól.Fasola gotowana ze wszystkimi ziołami jest aromatyczna.
Gdy fasola jest ugotowana ,obrać cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli ,jeszcze dusić 5 min.
Fasolę zagotować dodać podsmażoną wędlinę i gotować 10 min.Dodać przecier pomidorowy ,śmietanę ,doprawić majerankiem i pieprzem i całość gotować 5 min.
Podawać z pieczywem.Smacznego!!!