Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne i smaczne danie jednogarnkowe , które smakuje każdemu.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Fasolę umyć namoczyć przynajmniej 8-9 godz.
Po namoczeniu odlać wodą zalać świeżą i gotować do miękkości od 11/2 -2 godz.Do gotującej się fasoli dodać , liść laurowy ,ziele angielskie ,kminek stosuję go gdyż pomaga w trawieniu,cząber , rozmaryn,sól.Fasola gotowana ze wszystkimi ziołami jest aromatyczna.
Gdy fasola jest ugotowana ,obrać cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli ,jeszcze dusić 5 min.
Fasolę zagotować dodać podsmażoną wędlinę i gotować 10 min.Dodać przecier pomidorowy ,śmietanę ,doprawić majerankiem i pieprzem i całość gotować 5 min.
Podawać z pieczywem.Smacznego!!!