Do góry

Dania główne Przepis na:

*Fasolka po bretońsku*

*Fasolka po bretońsku*

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 407

Dodano:

Odsłon: 6559

Fasolka jak fasolka zawsze smaczna i zdrowa :)))

Składniki

  • 75 dag. fasolki średniej
  • 35 dag. kiełbasy podwawelskiej lub jakiejś innej cienkiej kiełbasy
  • 25 dag. kiełbasy swojskiej
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 180-200 g
  • musztarda sarepska
  • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, bulion w płynie , majeranek
  • mąka
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę dobrze wypłukać i najlepiej zamoczyć dzień wcześniej ( krócej się gotuje ), gotować z dodatkiem ziela, liścia i kminku. Kiedy będzie na wpół miękka dodać obie kiełbasy pokrojone w kostkę ( można podsmażyć na patelni) i dalej gotować. Pod sam koniec gotowania dodać koncentrat, 2 łyżki musztardy i doprawić do smaku solą, pieprzem, bulionem, zagęścić mąką i posypać obficie majerankiem. Jeżeli koncentrat za bardzo nada kwaskowy posmak można w tedy dodać troszeczkę cukru. Smacznego :))))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń