Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sycące, smaczne, rozgrzewające danie, podane z chlebem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8699
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7324
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5013
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328016
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8699
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7324
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5013
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328016
Składniki
Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, gotujemy do miękkości. Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni bez tłuszczu. Gdy fasola zrobi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pieprz ziołowy, paprykę, ziele angielskie, włoszczyznę, usmażony boczek z kiełbasą i cebulą. Dodajemy czosnek i pastę rosołową. Gotujemy do chwili aż fasola będzie całkowicie miękka i dodajemy garść majeranku i przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Ugotowaną fasolkę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!