Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku ze śląską kiełbasą i boczkiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 123
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31286
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 123
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31286
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Fasolę opłucz, zalej w rondlu wodą, mocz przez noc. Ugo- tuj w wodzie z moczenia, ew. dolewając wrzątek.
Kiełbasę pokrój na plasterki, wędzony boczek w kostkę. Dodaj do fasolki, wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku słodką papryką, solą i pieprzem.
Podduś. Mąkę podsmaż na maśle. Dodaj do rondla z fasolką, wymieszaj. Podduś, przypraw do smaku.
Tak pysznie ugotować możesz również soczewicę i fasolkę szparagową.
Fasolka po bretońsku jest najsmaczniejsza, gdy trochę postoi (co najmniej godzinę).
przechodzą wtedy swoimi smakami. Nic nie traci na odgrzewaniu, można ją też z powodzeniem mrozić.Źródło: Chwila dla Ciebie