Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka po bretońsku ze śląską kiełbasą i boczkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Fasolę opłucz, zalej w rondlu wodą, mocz przez noc. Ugo- tuj w wodzie z moczenia, ew. dolewając wrzątek.
Kiełbasę pokrój na plasterki, wędzony boczek w kostkę. Dodaj do fasolki, wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku słodką papryką, solą i pieprzem.
Podduś. Mąkę podsmaż na maśle. Dodaj do rondla z fasolką, wymieszaj. Podduś, przypraw do smaku.
Tak pysznie ugotować możesz również soczewicę i fasolkę szparagową.
Fasolka po bretońsku jest najsmaczniejsza, gdy trochę postoi (co najmniej godzinę).
przechodzą wtedy swoimi smakami. Nic nie traci na odgrzewaniu, można ją też z powodzeniem mrozić.Źródło: Chwila dla Ciebie