Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Fasolka szparagowa do słoików"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
Z dodatkiem marchewki. Delektuję się nią zimą. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Fasolkę szparagową oczyść, odetnij końce, umyj. Marchewki oczyść, pokrój na cienkie plastry. Warzywa włóż do rondla, zalej wodą, dodaj sól. Gotuj do miękkości około 15 minut.
Odcedź, włóż do słoików. Cebule obierz, pokrój na plasterki. Dodaj do fasolki.
Zalewa: ocet, cukier, goździki i liść laurowy podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Gorącą zalewą zalej warzywa, słoiki szczelnie zakręć. Paste ryzuj 15 minut.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 500 ml 3, cena za słoik 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie