Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem pyszne i lekkie danie, bo taka właśnie jest fasolka z cukinią na rukoli z halloumi. Fasolka zielona krótko blanszowana z cukinią i grillowanym serem halloumi w towarzystwie rukoli i orzechów włoskich to obiad idealny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10995
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6304
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13263
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5027
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku tak by zmiękła ale nadal pozostała jędrna i nieco chrupka.
Z pomocą obieraczki do warzyw z cukinii wycinaj cienkie plasterki, z każdej strony aż do nasion.
Powstałe paski zblanszuj na odrobinie masła, bardzo krótko ok. minutę, bo cukinia szybko robi się miękka.
Na talerze wyłóż po równo rukolę, a na niej fasolkę szparagową i blanszowane paski cukinii.
Ser halloumi pokrój w kosteczkę i z grilluj na suchej patelni na rumiano. Całość posyp grillowanym serem halloumi oraz orzechami włoskimi i skrop dressingiem.