Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem pyszne i lekkie danie, bo taka właśnie jest fasolka z cukinią na rukoli z halloumi. Fasolka zielona krótko blanszowana z cukinią i grillowanym serem halloumi w towarzystwie rukoli i orzechów włoskich to obiad idealny.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 951
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 33
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10314
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 107
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 951
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku tak by zmiękła ale nadal pozostała jędrna i nieco chrupka.
Z pomocą obieraczki do warzyw z cukinii wycinaj cienkie plasterki, z każdej strony aż do nasion.
Powstałe paski zblanszuj na odrobinie masła, bardzo krótko ok. minutę, bo cukinia szybko robi się miękka.
Na talerze wyłóż po równo rukolę, a na niej fasolkę szparagową i blanszowane paski cukinii.
Ser halloumi pokrój w kosteczkę i z grilluj na suchej patelni na rumiano. Całość posyp grillowanym serem halloumi oraz orzechami włoskimi i skrop dressingiem.