Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste a zarazem pyszne i lekkie danie, bo taka właśnie jest fasolka z cukinią na rukoli z halloumi. Fasolka zielona krótko blanszowana z cukinią i grillowanym serem halloumi w towarzystwie rukoli i orzechów włoskich to obiad idealny.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252448
Polecam.
Odsłon: 1357
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1710
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8254
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252448
Polecam.
Odsłon: 1357
Składniki
Składniki dresingu umieść w małym słoiczku, zakręć i całość energicznie wymieszaj.
Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku tak by zmiękła ale nadal pozostała jędrna i nieco chrupka.
Z pomocą obieraczki do warzyw z cukinii wycinaj cienkie plasterki, z każdej strony aż do nasion.
Powstałe paski zblanszuj na odrobinie masła, bardzo krótko ok. minutę, bo cukinia szybko robi się miękka.
Na talerze wyłóż po równo rukolę, a na niej fasolkę szparagową i blanszowane paski cukinii.
Ser halloumi pokrój w kosteczkę i z grilluj na suchej patelni na rumiano. Całość posyp grillowanym serem halloumi oraz orzechami włoskimi i skrop dressingiem.