Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36050
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 179
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 314
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 384
Składniki
Fasolę zalej przegotowaną wodą. Odstaw na noc (czyli na ok. 8 godzin) do namoczenia. Następnego dnia odcedź. Zalej bulionem, gotuj ok. 90 minut.
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Gotuj ok. 15 minut w posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Boczek i kiełbasę potnij w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię, wysmaż. Dodaj cebulę i czosnek, smaż jeszcze chwilę. Dodaj do fasoli. Dołóż ziemniaki. Gotuj razem 5 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.Źródło: Naj