Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie bakłażany i cukinię serdecznie polecam przepis, lekki,smaczny i dietetyczny:)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1435
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 74
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1435
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 74
Składniki
W bakłażanach i cukinii wydrażyć środki. Bakłażany posolić i odstaić. Wcześniej ugotować kaszę. Pierś drobno pokroić w kostkę,łodygi selera w paseczki,cebulę w kostkę. Czosnek drobno posiekac. Wszystko dać na ptelnię z doatkiem masła i usmażyc. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać letnią kaszę i wymieszac.
Bakłażany przepłukac z soli. Cukinię troszkę nasolić . Nakładać farsz,uciskając łyżką. Wierzch posypać parmezanem Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.góra-dół i zapiec do złotego koloru sera. Cukinia i bakłażn są lekko chrupiące.
Smacznego życzę!