Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie bakłażany i cukinię serdecznie polecam przepis, lekki,smaczny i dietetyczny:)
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15343
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 250
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15343
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 250
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
W bakłażanach i cukinii wydrażyć środki. Bakłażany posolić i odstaić. Wcześniej ugotować kaszę. Pierś drobno pokroić w kostkę,łodygi selera w paseczki,cebulę w kostkę. Czosnek drobno posiekac. Wszystko dać na ptelnię z doatkiem masła i usmażyc. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Dodać letnią kaszę i wymieszac.
Bakłażany przepłukac z soli. Cukinię troszkę nasolić . Nakładać farsz,uciskając łyżką. Wierzch posypać parmezanem Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.góra-dół i zapiec do złotego koloru sera. Cukinia i bakłażn są lekko chrupiące.
Smacznego życzę!