Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana papryka"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 596
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 783
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 295
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 596
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 783
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 295
Składniki
Papryki umyć, przekroić na połówki, oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż umyć na sitku, wsypać do wrzącej, osolonej wody, ugotować na półmiękko, nie mieszając. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu, tak by była szklista.
Do mięsa dodać przestudzony ryż, jajko, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, zieleninę, sól i pieprz. Starannie wymieszać.
Połówki papryk napełniać farszem i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Sos pomidorowy wymieszać z bulionem, przyprawić, wlać do naczynia. Całość zapiekać w temperaturze 180oC około 40 minut.
Podawać z domowymi frytkami lub kawałkami pieczonych ziemniaków i z sosem pomidorowym doprawionym oregano i czosnkiem.
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium