Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 162

Pyszny obiad do syta :) !

Składniki

  • 500 gram mięsa mielonego ( ja używam wieprzowego)
  • 5 papryk
  • Saszetka ryżu
  • Passata bądź przecier pomidorowy
  • Papryka słodka
  • Ser żółty starty na tarce, bądź mozzarella
  • Sól, pieprz,
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowana papryka

Przygotowanie

  1. Pierwszym etapem jaki wykonujemy jest wstawienie ryzu. Następnie na patelnie dodajemy odrobinę oliwy i wrzucamy mięso. Gdy ryż i mięso się robią, wydrążamy paprykę. Gdy mięso będzie prawie gotowe, dodajemy passate i przyprawiamy wszystko do smaku. Ryż ostudzimy. Wrzucamy mięso i ryż do jednej miski, dodajemy trochę sera. I mieszamy, gdy uzyskamy jednolita kosystencje. Nadziewamy nasze papryczki mięsem. Na wierz dodajemy ser, przykrywamy papryki i boom do piekarnika na około 15 min na 180°
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń