Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Faszerowana pierś indyka"
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 185
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 48
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 185
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 480
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 48
Składniki
Do oleju dodaj musztardę, paprykę, czosnek, 1 łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu, wymieszaj. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj marynatą, wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Następnie ostrym nożem mięso natnij tak, by powstała w nim głęboka kieszeń. Cebulę drobno posiekaj.
Do mięsa mielonego dodaj majeranek oraz posiekaną cebulę, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełnij kieszeń w piersi. Zepnij wykałaczkami.
Mięso włóż do rękawa do pieczenia i ułóż na blasze lub w żaroodpornym naczyniu. Piecz ok. 60 min w temp. 180°C. Następnie rozetnij rękaw i piecz jeszcze 20 min. Wystudzone mięso pokrój w cienkie plastry.
Rada: Do mięsa można podać jogurtowy sos curry. Na 1 łyżce oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz ząbek czosnku. Dodaj 2 łyżeczki mielonego curry, wymieszaj. Gdy wystygnie połącz z 200 g jogurtu typu greckiego oraz 1 łyżeczką sosu sojowego. Dopraw solą oraz pieprzem.Źródło: Świat i Ludzie