Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim ulubionym sklepie warzywniczym kupiłam białe bakłażany. I najpierw kupiłam, a dopiero potem zastanawiałam się co z nich zrobić. Długo nie myślałam. Będą faszerowane drobiowym mięskiem z ryżem i dużą ilością zielonej pietruszki.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 516
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1947
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3747
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 516
Składniki
Bakłażany przeciąć na pół i wydrążyć środki, które też wykorzystamy.
Mięso, ryż , zielona pietruszkę i dodatki dokładnie wymieszamy .
Na wysmarowaną masłem lub olejem blaszkę wykładamy połówki bakłażanów z nałożonym farszem. Środki bakłażana kroimy w gruba kostkę i uzupełniamy blaszkę. Solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, Zalewamy niewielka ilością soku pomidorowego.
Zapiekamy w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę. Można tez pod koniec zapiekania położyć stary ser. Ale ja chciałam rozsmakować się takim naturalnym smakiem bakłażana i mięska. Miałam zamiar podać z kuskusem. Ale ryz i kuskus, to za wiele. Była więc bagietka.