Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim ulubionym sklepie warzywniczym kupiłam białe bakłażany. I najpierw kupiłam, a dopiero potem zastanawiałam się co z nich zrobić. Długo nie myślałam. Będą faszerowane drobiowym mięskiem z ryżem i dużą ilością zielonej pietruszki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Składniki
Bakłażany przeciąć na pół i wydrążyć środki, które też wykorzystamy.
Mięso, ryż , zielona pietruszkę i dodatki dokładnie wymieszamy .
Na wysmarowaną masłem lub olejem blaszkę wykładamy połówki bakłażanów z nałożonym farszem. Środki bakłażana kroimy w gruba kostkę i uzupełniamy blaszkę. Solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem, Zalewamy niewielka ilością soku pomidorowego.
Zapiekamy w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę. Można tez pod koniec zapiekania położyć stary ser. Ale ja chciałam rozsmakować się takim naturalnym smakiem bakłażana i mięska. Miałam zamiar podać z kuskusem. Ale ryz i kuskus, to za wiele. Była więc bagietka.