Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane buraczki"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10613
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9025
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Umyte buraki owiń w folię aluminiową i upiecz na pół twardo (ponad godzinę w temp. 200°C). Ostudź, obierz ze skórki. Zetnij z nich wierzch, wydrąż środki i posiekaj drobniutko.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przełóż do miseczki. Mięso podsmaż na łyżce oleju. Kiedy ostygnie – wymieszaj z ryżem. Dodaj posiekane środki z buraków i łyżkę posiekanych orzechów. Przypraw farsz solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wlej śmietanę kremówkę i wymieszaj.
Przygotowany farsz nałóż do wydrążonych buraków. Na wierzch każdego połóż połówki orzechów. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii oraz pozostałymi orzechami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Bella Relaks