Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane buraczki"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Umyte buraki owiń w folię aluminiową i upiecz na pół twardo (ponad godzinę w temp. 200°C). Ostudź, obierz ze skórki. Zetnij z nich wierzch, wydrąż środki i posiekaj drobniutko.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przełóż do miseczki. Mięso podsmaż na łyżce oleju. Kiedy ostygnie – wymieszaj z ryżem. Dodaj posiekane środki z buraków i łyżkę posiekanych orzechów. Przypraw farsz solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wlej śmietanę kremówkę i wymieszaj.
Przygotowany farsz nałóż do wydrążonych buraków. Na wierzch każdego połóż połówki orzechów. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii oraz pozostałymi orzechami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Bella Relaks