Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane buraczki"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32557
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 48
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 913
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 328
Składniki
Umyte buraki owiń w folię aluminiową i upiecz na pół twardo (ponad godzinę w temp. 200°C). Ostudź, obierz ze skórki. Zetnij z nich wierzch, wydrąż środki i posiekaj drobniutko.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przełóż do miseczki. Mięso podsmaż na łyżce oleju. Kiedy ostygnie – wymieszaj z ryżem. Dodaj posiekane środki z buraków i łyżkę posiekanych orzechów. Przypraw farsz solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wlej śmietanę kremówkę i wymieszaj.
Przygotowany farsz nałóż do wydrążonych buraków. Na wierzch każdego połóż połówki orzechów. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii oraz pozostałymi orzechami.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Bella Relaks