Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kieszonki drobiowe"
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 450
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 450
Składniki
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Nożem robię w środku każdej piersi głęboki otwór; oprószam piersi solą i pieprzem. Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne, kroję w kosteczkę. Podobnie kroję ser.
2Jabłko skrapiam sokiem i mieszam z serem i żurawiną. Nadzieniem wypełniam otwory, spinam wykałaczkami. Piersi panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażam na oleju.
Zapiekam ok. 30 min. w 180oC w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem z patelni.Źródło: Kobieta i życie