Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane kieszonki drobiowe"
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 107
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 706
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 107
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 89
Składniki
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
70 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 2,10 zł • Przepis na 6 porcji
Nożem robię w środku każdej piersi głęboki otwór; oprószam piersi solą i pieprzem. Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne, kroję w kosteczkę. Podobnie kroję ser.
2Jabłko skrapiam sokiem i mieszam z serem i żurawiną. Nadzieniem wypełniam otwory, spinam wykałaczkami. Piersi panieruję w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Obsmażam na oleju.
Zapiekam ok. 30 min. w 180oC w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem z patelni.Źródło: Kobieta i życie