Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące, w sam raz na drugie danie na niedzielny obiad.
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 87
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 121
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 67
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 87
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 121
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 67
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę Gyros, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną. 2. Z mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy 30 minut w 180°C.
3. W tym czasie, co pieką się nam kotlety robimy farsz, obieramy jajka, drobno kroimy, dodajemy żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, umytego, pokrojonego w kostkę pomidora, majonez, sól oraz pieprz. Farsz dokładnie mieszamy i napełniamy otwory w upieczonych kotletach.
4. Paprykę myjemy, osuszamy, drobno kroimy i dekorujemy wierzch mięsa. 5. Chwilkę zapiekamy w rozgrzanym piekarniku tak około 10 minut. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.