Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub danie samo w sobie. Popularny smak sałatki Caprese zamknięty wewnątrz smacznych, dużych pieczarek. Bardzo Wam ten przepis polecam, sprawdzi się na każdą okazję lub na co dzień.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 34
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 104
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 34
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 104
Składniki
Pieczarki delikatnie oczyścić szczoteczką. Z każdej pieczarki usunąć nóżkę.
W rondelku rozpuścić masło i dodać do niego starty czosnek oraz sól i pieprz. Całość chwilę podgrzać. Każdą z przygotowanych pieczarek posmarować rozpuszczonym masłem. Pieczarki posmarować z każdej strony.
Każdą pieczarkę następnie wypełnić posiekanymi listkami bazylii, przekrojonymi na pół pomidorkami oraz rozdrobnionym serem mozzarella. Tak przygotowane pieczarki piec w 180 st. C przez około 10 - 15 minut.
W międzyczasie, zrobić octową glazurę: do garnuszka wlać ocet i dodać do niego cukier. Całość dobrze wymieszać i zagotować. Od momentu zagotowania, gotować następne 5 - 10 minut, cały czas mieszając. Kiedy ocet odpowiednio się zredukuje, zdjąć z grzania. Tak przygotowaną glazurą połącz gotowe pieczarki. Na koniec pieczarki można posypać posiekaną bazylią. Smacznego!