Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub danie samo w sobie. Popularny smak sałatki Caprese zamknięty wewnątrz smacznych, dużych pieczarek. Bardzo Wam ten przepis polecam, sprawdzi się na każdą okazję lub na co dzień.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12684
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1043
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12684
Składniki
Pieczarki delikatnie oczyścić szczoteczką. Z każdej pieczarki usunąć nóżkę.
W rondelku rozpuścić masło i dodać do niego starty czosnek oraz sól i pieprz. Całość chwilę podgrzać. Każdą z przygotowanych pieczarek posmarować rozpuszczonym masłem. Pieczarki posmarować z każdej strony.
Każdą pieczarkę następnie wypełnić posiekanymi listkami bazylii, przekrojonymi na pół pomidorkami oraz rozdrobnionym serem mozzarella. Tak przygotowane pieczarki piec w 180 st. C przez około 10 - 15 minut.
W międzyczasie, zrobić octową glazurę: do garnuszka wlać ocet i dodać do niego cukier. Całość dobrze wymieszać i zagotować. Od momentu zagotowania, gotować następne 5 - 10 minut, cały czas mieszając. Kiedy ocet odpowiednio się zredukuje, zdjąć z grzania. Tak przygotowaną glazurą połącz gotowe pieczarki. Na koniec pieczarki można posypać posiekaną bazylią. Smacznego!