Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać! Doskonałe na imprezki. Farsze można wykorzystać również do faszerowanych jajek.
Jeśli chcemy użyć do pomidorów obu farszy, należy zmniejszyć ilość wszystkich składników mniej więcej o połowę. Z umytych i osuszonych pomidorków ściąć wierzchołek (podłużne pomidory przeciąć na pół), wydrążyć. Jeśli pomidorki nie chcą ładnie stać, należy również odciąć cieniutki plasterek u podstawy. Wydrążone pomidorki odwrócić i postawić na papierowym ręczniku, żeby się odsączyły. Po przygotowaniu farszu, nadziewać łyżeczką, udekorować wedle uznania i wstawić do lodówki na ok. 10 - 15 min. (lub dłużej, do momentu podania)
Farsze:
1) Z łososia i migdałów:
Łososia skropić sokiem z cytryny, migdały drobno posiekać. Wymieszać składniki i rozgnieść widelcem, dodać majonez, nadal zagniatać widelcem. Dodać świeżo mielonego pieprzu i soli do smaku, wsypać koperek. Jeśli mamy w domu blender, kolejność łączenia składników powinna być trochę inna, najpierw łączymy łososia z majonezem, tak by powstała gładka masa, na konieć na chwilkę wrzucamy migdały oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
2) Z czarnych oliwek i kaparów:
Odsączyć oliwki i kapary na papierowym ręczniku, po czym drobno posiekać i przesypać do miski. Do oliwek i kaparów dodajemy zmiażdżony czosnek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Jak wiadomo ryby bardzo zdrowe więc trzeba ich dużo spożywać. Najprościej jes...
Odsłon: 985
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 64
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 35
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 36
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 332
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 64
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 35
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 36
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 332
Składniki
Jeśli chcemy użyć do pomidorów obu farszy, należy zmniejszyć ilość wszystkich składników mniej więcej o połowę. Z umytych i osuszonych pomidorków ściąć wierzchołek (podłużne pomidory przeciąć na pół), wydrążyć. Jeśli pomidorki nie chcą ładnie stać, należy również odciąć cieniutki plasterek u podstawy. Wydrążone pomidorki odwrócić i postawić na papierowym ręczniku, żeby się odsączyły. Po przygotowaniu farszu, nadziewać łyżeczką, udekorować wedle uznania i wstawić do lodówki na ok. 10 - 15 min. (lub dłużej, do momentu podania) Farsze: 1) Z łososia i migdałów: Łososia skropić sokiem z cytryny, migdały drobno posiekać. Wymieszać składniki i rozgnieść widelcem, dodać majonez, nadal zagniatać widelcem. Dodać świeżo mielonego pieprzu i soli do smaku, wsypać koperek. Jeśli mamy w domu blender, kolejność łączenia składników powinna być trochę inna, najpierw łączymy łososia z majonezem, tak by powstała gładka masa, na konieć na chwilkę wrzucamy migdały oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. 2) Z czarnych oliwek i kaparów: Odsączyć oliwki i kapary na papierowym ręczniku, po czym drobno posiekać i przesypać do miski. Do oliwek i kaparów dodajemy zmiażdżony czosnek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 32
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 64