Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pomidory z grilla"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 589
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 387
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5185
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 220
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 589
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 206
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 387
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 5185
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 220
Składniki
Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem.
Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami.
Grillować na tacce aluminiowej ok. 10-15 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium