Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane pomidory z grilla"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34790
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34790
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Składniki
Pomidory umyć, ściąć wierzchy (zachować je). Miąższ delikatnie wydrążyć łyżką i pokroić jak najdrobniej. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, wymieszać z miąższem.
Pulpę pomidorową wymieszać z grzankami i wiórkami mozzarelli, doprawić solą i pieprzem, winegretem oraz sokiem z cytryny, przełożyć do pomidorowych miseczek, przykryć odciętymi wierzchami.
Grillować na tacce aluminiowej ok. 10-15 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Zamiast mozzarelli możesz użyć fety w kostkach, a do miąższu dodać pokrojone w kostkę warzywa, np. cukinię, cebulę, paprykę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium