Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 29
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Skrzydełka myję i starannie osuszam ręcznikiem papierowym. Z każdego skrzydełka usuwam kości. Mięso posypuję gotową przyprawą do kurczaka, lekko nacieram (zarówno w środku, jak i na zewnątrz). Skrzydełka przykrywam folią spożywczą i chowam do lodówki na całą noc.
Paprykę, ogórki konserwowe oraz ser żółty kroję tak, by powstało po 8 słupków każdego składnika. Do skrzydełek wkładam po 2 słupki sera, papryki i ogórka, po czym każde spinam wykałaczkami.
Przygotowuję ciasto naleś- nikowe: wszystkie skład- niki przekładam do miski, dolewam 40 ml wody, miksuję (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
Na patelni rozgrzewam kilka łyżek oleju. Skrzydełka kolejno zanurzam w cieście naleśnikowym i kładę je na patelnię. Smażę z obu stron na złoty kolor (przez kilka minut). Podaję zaraz po przygotowaniu.Źródło: Tina