Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 746
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1795
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 159
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 264
Składniki
Skrzydełka myję i starannie osuszam ręcznikiem papierowym. Z każdego skrzydełka usuwam kości. Mięso posypuję gotową przyprawą do kurczaka, lekko nacieram (zarówno w środku, jak i na zewnątrz). Skrzydełka przykrywam folią spożywczą i chowam do lodówki na całą noc.
Paprykę, ogórki konserwowe oraz ser żółty kroję tak, by powstało po 8 słupków każdego składnika. Do skrzydełek wkładam po 2 słupki sera, papryki i ogórka, po czym każde spinam wykałaczkami.
Przygotowuję ciasto naleś- nikowe: wszystkie skład- niki przekładam do miski, dolewam 40 ml wody, miksuję (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
Na patelni rozgrzewam kilka łyżek oleju. Skrzydełka kolejno zanurzam w cieście naleśnikowym i kładę je na patelnię. Smażę z obu stron na złoty kolor (przez kilka minut). Podaję zaraz po przygotowaniu.Źródło: Tina