Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany kurczak z fasolą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Podsmaż pokrojoną kiełbasę, cebulę, czosnek. Dodaj odsączoną fasolę, pomidory. Przypraw farsz. Środek kurczaka oprósz solą, pieprzem, napełnij farszem.
W rozcięcie włóż całą umytą cytrynę, resztę nacięcia zaszyj. Polej tuszkę oliwą, posyp solą, pieprzem, papryką.
Na dno blachy wlej bulion. Połóż gałązki tymianku oraz kurczaka. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 60 min w temp.180°C. Zdejmij folię, zwiększ temperaturę. Polej sosem z pieczenia i piecz 30 min. Przed podaniem sos przypraw cytryną.
<strong>Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>Źródło: Takie jest życie