Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany kurczak z fasolą"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4617
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418121
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4617
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418121
Składniki
Podsmaż pokrojoną kiełbasę, cebulę, czosnek. Dodaj odsączoną fasolę, pomidory. Przypraw farsz. Środek kurczaka oprósz solą, pieprzem, napełnij farszem.
W rozcięcie włóż całą umytą cytrynę, resztę nacięcia zaszyj. Polej tuszkę oliwą, posyp solą, pieprzem, papryką.
Na dno blachy wlej bulion. Połóż gałązki tymianku oraz kurczaka. Nakryj folią aluminiową. Piecz ok. 60 min w temp.180°C. Zdejmij folię, zwiększ temperaturę. Polej sosem z pieczenia i piecz 30 min. Przed podaniem sos przypraw cytryną.
<strong>Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>Źródło: Takie jest życie