Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowany schab w kapuście kiszonej.

Faszerowany schab  w kapuście kiszonej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 5183

Dodano:

Odsłon: 2182

Schab faszerowany w kapuście to w sam raz potrawa na świąteczny stół.

Składniki

  • • 1 kg schabu
  • • ½ kg pieczarek
  • • ½ kg kapusty kiszonej
  • • 3 listki laurowe
  • • 3 ziela angielskiego
  • • Mały słoiczek ketchupy
  • • Cebula
  • • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab nacinamy w środku, solimy.

  2. Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
    Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.

  3. Schab nadziewamy farszem

  4. Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.

  5. Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.
    Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.

  6. Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.
    Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.
    Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.

  7. Danie gotowe.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń