Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany w kapuście to w sam raz potrawa na świąteczny stół.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 957
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Schab nacinamy w środku, solimy.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą. Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
Schab nadziewamy farszem
Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy. Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny. Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną. Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe. Smacznego.