Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 919 Ocena: 10729
Dodano: 11.12.2017
Odsłon: 2679
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Schab nacinamy w środku, solimy.
Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem oraz solą.
Dodajemy ketchup, chwilę jeszcze prużymy i studzimy farsz.
Schab nadziewamy farszem
Mięso wkładamy w woreczek do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180˚C.
Do garnka wkładamy kapustę kiszoną, zalewamy wodą i gotujemy.
Do kapusty dokładamy listek i ziele oraz pieczarki, gotujemy.
Gdy schab jest już prawie gotowy, przekładamy razem z sosem od pieczenia do brytfanny.
Przekładamy również do mięsa kapustę kiszoną.
Prużymy jeszcze 20 minut pod przykryciem, jeżeli jest mało sosu można dolać trochę wody.
Danie gotowe.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

seba0044 11 października 2020Zgłoś do usunięcia
Kusząco wygląda.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 11 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Super pyszny przepis :)Biorę wszystko ;) Odpowiedzi: 3 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz