Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fenkuły z mięsem i marchewką"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32645
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Bulion wymieszać z sokiem pomidorowym i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać ryż, gotować 20 minut.
Pomidory rozkroić, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Wrzucić do ryżu pod koniec gotowania.
Fenkuły oczyścić, opłukać, przekroić wzdłuż. Gotować 12 minut w wodzie przyprawionej gałką muszkatołową. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać.
Cebulę i marchew lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Dołożyć mielone mięso oraz koncentrat pomidorowy. Smażyć dalej, aż mięso ładnie się zrumieni. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do fenkułów. Ułożyć je na pomidorowym ryżu. Posypać grubo startym parmezanem. Danie udekorować natką pietruszki i szczypiorkiem.Źródło: Życie na gorąco