Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Feta w panierce"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 159
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 159
Składniki
Sałatę podziel na listki, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a potem osusz w specjalnej suszarce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Porwij na kawałki.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Umyj paprykę, przekrój, usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w paseczki. Wyszoruj połówkę ogórka. Pokrój go ze skórką w dużą kostkę. Warzywa wymieszaj z sałatą i oliwkami.
Do małego słoiczka wlej 2 łyżki soku z cytryny i 3 łyżki oliwy. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Słoiczek zakręć i mocno wstrząśnij, aż się połączą. Odstaw winegret w chłodne miejsce.
Keczup połącz z majonezem i pozostałą łyżką soku z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw dip w chłodne miejsce.
Ser feta pokrój tak, by powstało 6 plastrów. Na talerzu wymieszaj 5 dag mąki z migdałami. Osobno umieść rozkłócone jajko i pozostałą mąkę. Ser panieruj w mące, jajku i mące z migdałami. Smaż na rozgrzanym oleju. Sałatkę polej winegretem. Ułóż smażoną fetę. Podawaj z dipem.Źródło: Świat kobiety