Do góry

Dania główne Przepis na:

Filet pod porową powłoczką

Filet pod porową powłoczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 876 Ocena: 9682

Dodano:

Odsłon: 1825

Filety z kurczaka z dodatkiem pora, który nie tylko ma właściwości lecznice ale również wykorzystywany jest do potraw. Smak pora dodaje nam wyrazisty smak.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 20 dag pieczarek ugotowanych
  • Por
  • Papryka czerwona
  • Przyprawa do kurczaka
  • Olej do smażenia
  • Sos czosnkowy
  • Sól
  • 20 dag sera żółtego
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Filet pod porową powłoczką

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na większe kawałki.

  2. 2. Przyprawiamy przyprawą oraz solą.

  3. 3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  4. 4. Następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. 5. Pora kroimy , przekładamy do miski.

  6. 6. Dodajemy pieczarki.

  7. 7. Z papryki usuwamy gniazdo, kroimy drobno dodajemy do pora.

  8. 8. Łączymy z sosem i mieszamy.

  9. 9. Farsz wykładamy na kurczaka.

  10. 10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy farsz.

  11. 11. Zapiekamy w piekarniku 20 minut w 180˚C.
    12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 listopada 2018 Ale pyszności i choć na "wczasach" nie można było narzekać na jedzenie, to nie ma to, jak domowe :)
Cud, miód i orzeszki takie filety z kurczaka, pychotka :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń