Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko delikatne , kruche, kto raz przyrządził, będzie do niego wracał.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6545
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2236
Królowa grilla :)
Odsłon: 1672
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6545
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 865
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2236
Królowa grilla :)
Odsłon: 1672
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż odparuje woda. Paprykę pokroić w paski. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawą do kurczaka. Filet umyć natrzeć marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ciasto, na nim fileta, na nim pieczarki i paski papryki.
Przykryć serem.
Boki ciasta ponacinać na paski i zaplatać na filecie. Jajko rozkłócić i posmarować.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Pokroić na porcje i podawać na gorąco do ziemniaków lub na zimno do pieczywa.