Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko delikatne , kruche, kto raz przyrządził, będzie do niego wracał.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 117
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 220
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 117
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 220
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, smażyć, aż odparuje woda. Paprykę pokroić w paski. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem i przyprawą do kurczaka. Filet umyć natrzeć marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ciasto, na nim fileta, na nim pieczarki i paski papryki.
Przykryć serem.
Boki ciasta ponacinać na paski i zaplatać na filecie. Jajko rozkłócić i posmarować.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Pokroić na porcje i podawać na gorąco do ziemniaków lub na zimno do pieczywa.